Castro po 14 mesecih pozdravil Kubance

Foto: Žurnal24 Fidel Castro 1 AFP
Kubanski voditelj Fidel Castro se je prvič po 14 mesecih, odkar je po operaciji v bolnišnici, v nedeljo oglasil v živo.
Oglej si celoten članek
Po telefonu se je namreč neposredno oglasil v televizijsko oddajo o Cheju Guevari, ki jo je vodil venezuelski predsednik Hugo Chavez. Chavez, ki je na obisku na Kubi od sobote, je v svoji tedenski televizijski oddaji Halo, predsednik (Alo Presidente), ki jo je tokrat imel kar v kubanskem mestu Santa Clara, kjer so pokopani ostanki Cheja Guevare, ki je bil sicer ubit v Boliviji, med drugim slavil Castra in ga imenoval "očeta vseh revolucionarjev". V oddajo se je po telefonu skoraj za eno uro vključil tudi Castro.

Chavez bi vlagal v rafinerijo

Hugo Chavez je obisk na Kubi izkoristil tudi za ogled možnosti za vlaganje v tamkajšnjo zapuščeno naftno rafinerijo. © AFP

 
Chavez je v nedeljo obiskal še mesto Cienfuegos na jugu države, kjer si je ogledal rafinerijo, ki je zaprta že 14 let, vse od padca nekdanje Sovjetske zveze. Pri tem je povedal, da je Venezuela pripravljena prispevati 1,4 milijarde dolarjev za izgradnjo velikega naftnega kompleksa na območju, kjer državi že modernizirata zapuščeno rafinerijo. Dejal je, da bi bilo rafinerijo v Cienfuegosu mogoče razviti v kompleks, kjer bi na leto proizvedli 65.000 sodčkov nafte. Ob tem pa je napovedal tudi , da se bo sešel še s Castrovim bratom Raulom, ki začasno vodi Kubo, in da bosta podpisala nove dogovore na področju energetike in telekomunikacij.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.