Castro znova na TV

Foto: Žurnal24 Fidel Castro 1 AFP
Kubanski predsednik Fidel Castro se je po več kot treh mesecih znova pojavil na državni televiziji. Videti je bil shujšan, a razmeroma pri močeh.
Oglej si celoten članek

Kubanski voditelj Fidel Castro se je po več kot treh mesecih odstotnosti znova pojavil pred malimi zasloni državljanov Kube. V intervjuju za televizijo je namreč Kubance znova spomnil, da je še vedno živ in da nikakor ne držijo govorice, da je dolgoletni vodja te države že nekaj časa mrtev.

Castro tudi o aktualnih dogodkih

Castro je v intervjuju spregovoril tudi o aktualnih dogodkih - o visoki ceni nafte, moči evra in knjigi Alana Greenspana. © AFP

 
Kljub temu, da je njegova pojava na malih zaslonih veliko bolj pomembna kot vsebina njegovih izrečenih besed, je Castro, ki je na posnetku videti zdrav, a precej shujšan, spregovoril tudi o nekaterih aktualnih dogodkih. V pogovoru se namreč dotakne visokih cen nafte, moči evra ter tudi o nedavno izdani knjigi Alana Greenspana. Sicer pa je bil tokratni pogovor kubanskega predsednika za televizijo prvi po 5. juniju letos. V živo pa se Castro v javnosti ni pojavil že vse od operacije julija lani. 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.