Če boš stal, boš letel brezplačno!

Foto: Žurnal24 "To je zadnji in verjetno najbolj kričeč primer, kako italijanska vlada naredi v
Potniki nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair bodo lahko v prihodnje potovali brezplačno. Edina pomanjkljivost ugodnosti je ta, da bodo morali na poletu stati.
Oglej si celoten članek
Michael O'Leary, šef nizkocenovnega letalskega prevoznika Ryanair, je dejal, da bodo v prihodnosti na nekaterih poletih odstranili zadnjih nekaj vrst sedežev. Potnikom bo tako omogočeno sedenje na barskih stolčkih, ki bodo podobni tistim, na katerih sedite v jedilnih vagonih na vlakih. Na poletih, ki bodo trajali manj kot uro in pol, pa bodo omogočena celo stojišča.

"Utegnili bi odstraniti zadnjih pet ali šest vrst sedežev, nato bi potnikom dejali 'Bi želeli stati? No, če želite stati, lahko letite brezplačno'," je dejal O'Leary. Letalska družba je že naslovila Boeing, naj raziščejo možnost preoblikovanja njihovih letal.

Finančni razlogi
Tiskovni predstavnik Ryanaira je poudaril, da bi morala “stoječi načrt“ potrditi irska družba za letalski promet. "Zakaj naj bi se omenjeni načrt razlikoval od vsakdana na vlakih in podzemnih železnicah, kjer stoji na tisoče ljudi, ki ne dobijo sedeža," je še dodal. O'Leary je dejal, da se mu je ideja porodila ob pregledu sistema kitajskega letalskega prevoznika Spring, kjer zatrjujejo, da so na ta način lahko na letalo spravili do 50 odstotkov več potnikov, obenem pa so tudi znižali stroške, in to kar za dvajset odstotkov.

"Debela taksa", po kateri so morali težji potniki plačati več, je povzročala veliko razburjenja. Podobnih odzivov so bili deležni tudi podobni ukrepi, kot je bil načrt zmanjšanja števila stranišč na letalih in zaračunavanja opravljanja velike ali male potrebe.

Ljudje raje letijo poceni
Letalski prevoznik Ryanair je v petek naznanil, da se je njihovega potovanja samo v juniju udeležilo 5,84 milijonov potnikov, kar je skoraj 13 odstotkov več kot lansko leto. Tudi podobni nizkocenovni letalski prevoznik EasyJet je na spletni strani zapisal, da se je število potnikov letos bistveno povečalo. Pri British Airways so v petek zapisali, da so v juniju prepeljali skoraj pet odstotkov manj potnikov kot v istem mesecu lansko leto. Njihova letala so bila 79,6-odstotno zasedena, medtem ko so bila v istem obdobju lansko leto zasedena 81,4-odstotno.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.