Če ste slučajno zamudili spektakel stoletja

Foto: Epa Lunin mrk Foto: Epa Lunin mrk Foto: Epa Lunin mrk Foto: Epa Lunin mrk Foto: Epa Lunin mrk Foto: Epa Lunin mrk Foto: Profimedia Lunin mrk
Po vsem svetu je na stotine milijonov ljudi spremljajo najdaljšo krvavo luno v 21. stoletju.
Oglej si celoten članek

Med popolnim mrkom je Zemljina naravna senca osenčila Luno na način, da je ta svetila v izjemni rdečkasti svetlobi. V takšni podobi je naravni satelit vztrajal kar eno uro in 43 minut. Zaradi "idealne" postavitve nebesnih teles je bil to praktično najdaljši mrk, kolikor je to mogoče.

Lunin mrk je bl dobro viden iz Evrope, Bkližnjega vzhoda, Afrike, Avstralije, večine Azije in Južne Amerike.

Prihodnje dni bo sicer za spremljanje nočnega neba ostalo zelo zanimivo. Še pred vsakoletnim dežjem meteoritov lahko spremljate Mars, ki se bo svoji sosedi Zemlji približal najbolj v zadnjih 15 letih in bo dobro viden kot svetleča rdeča točka na nebu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:15 28. Julij 2018.

    zanimiv video, ki sproža vprašanje astronomom na katerega nimajo nobenega odgovora; https://www.youtube.com/watch?v=9HmQg3gsM3Y

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.