Česa se bojijo borci IS? Deklet!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Skrajneži Islamske države so prepričani, da ne bodo prišli v nebesa, če jih bodo ubile ženske.
Oglej si celoten članek

Kurdski uporniki trdijo, da se borci Islamske države bojijo, da bodo ubiti s strani žensk. Verjeli naj bi namreč, da v tem primeru ne bodo prišli v nebesa.

Strah pred vojakinjami

"Prepričani so, da če je nekdo iz Daesha (Islamske države) ubit s strani dekleta, kurdskega dekleta, ne bo odšel v nebesa," je za CNN povedala 21-letni poveljnica ženske enote kurdskih milic YPJ Tehelden, kar po kurdsko pomeni "maščevanje". Borci IS se po njegovih besedah bojijo soočenja z ženskimi vojakinjami. Foto: Profimedia Pripadnice kurdske milice YPG

YPJ (The Women Protection Unit) je ženska enota v sestavi kurdske Enote za ljudsko obrambo (YPG).

"Mislijo, da se borijo v imenu islama," je za CNN povedala Tehleden, obkrožena z ženskami iz enote v mestu Al Houl na severo-vzhodu Sirije, ki sta ga JPJ in YPG nedavno prevzeli iz rok Islamske države. 

Od IS prevzeli Al Houl

Ena od bork v kurdski ženski enoti, 20-letna Efelin, je na vprašanje, ali poskuša Islamska država ponovno zavzeti Al Houl, odgovorila: "Če bo poskušala, nobenega izmed njih ne bomo pustili živega." 

Thelden, Efelin in njune "sestre v orožju" so nastanjene v Al Houlu, približno eno uro vožnje južno od mesta Al Hassakeh na severo-vzhodu Sirije. 

Kurdske milice

Kurdske milice YPG, ki združujejo okoli 50 tisoč borcev, 20 odstotkov med njimi je žensk, igrajo ključno vlogo v boju proti Islamski dražavi v Siriji in Iraku. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 08:10 24. April 2016.

    se spomnim kakšne babure je imel okoli sebe Gadafi ! je sedela na dveh stolih poleg mene...

  • Predlagam da se še vojake obleče in našminka v vojakinje. Čist tak za psiho :)

  • 20:07 10. December 2015.

    IS v nobenem primeru ne bodo v nebesih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.