Čez dva tedna konec Facebooka?

Foto: Žurnal24 (Foto: Saša Despot)
Če se strinjate, da Facebook ne spoštuje vas, vaših osebnih podatkov ali prihodnosti interneta, potem se lahko pridružite skupini, ki bojkotira priljubljeno stran.
Oglej si celoten članek

Glede na to, da se oseba na Facebook lahko zelo hitro navadi, zelo težko pa ga je ukiniti, se je ameriška skupina odločila, da sproži pobudo in javnost prepriča, naj ukine svoje zasebne profile in tako ne tvega več vse večjega kršenja zasebnih podatkov.

"Za nas sta bistveni dve stvari – pošten izbor in dober namen. Facebook ne izpolnjuje nobene od teh stvari. Da vam izbiro glede upravljanja s podatki, vendar to ni poštena izbira. Dokler je vse usmerjeno tako, da sami odločate o podatkih, je to za posameznika zelo težko. Prav tako smo prepričani, da Facebook ne spoštuje vaših podatkov," so zapisali na spletni strani QuitFacebookDay.com

Veliko ljudi meni, da je ukinitev Facebooka povezana s posameznikovo zasebnostjo, pri tem pa gre za utemeljeno zaskrbljenost, so še zapisali na strani. Facebooka ni lahko ukiniti, saj je mikaven, zabaven in nas hitro zasvoji. To je tako, kot bi hoteli prenehati s kajenjem.

Do zdaj je svoj namen, da 31. maja letos ukinejo profil na Facebooku, izrazilo 3161 ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.