Chavez končal z zdravljenjem

Foto: EPA
Foto: EPA
Zdravljenje venezuelskega predsednika Huga Chaveza se je končalo.
Oglej si celoten članek

57-letni Hugo Chavez je konec februarja na Kubi prestal operacijo v predelu medenice, kjer so mu kubanski zdravniki že junija lani po dveh operacijah odstranili rakav tumor. Sledili sta kemoterapija in radioterapija.

Venezuelski predsednik je v nagovoru ljudstvu ob prihodu na letališče v Caracasu, ki sta ga neposredno prenašala državni radio in televizija, zatrdil, da je njegovo zdravljenje zdaj končano. Chavez sicer v javnosti ni nikoli omenil, katero vrsto raka naj bi imel, skrival je tudi druge podrobnosti o bolezni.

Predsednik že 13 let

Chavez je venezuelski predsednik vse od leta 1999, 7. oktobra letos pa se bo na predsedniških volitvah potegoval za nov mandat. V državi sicer vlada velika negotovost glede njegovega zdravstvenega stanja in morebitnih posledic bolezni. Njegov glavni tekmec na volitvah bo skupen kandidat opozicije Hanrique Capriles.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:13 9. Februar 2013.

    Drži se Stara sablja , zvezda Danica na črnem nebu kapitalizma !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.