Čile izročil Fujimorija Peruju

Foto: Žurnal24 Fujimori je Peru vodil v letih od 1990 do 2000.
Čilske oblasti so nekdanjega perujskega predsednika Alberta Fujimorija izročile Peruju.
Oglej si celoten članek
Albert Fujimori je v Limo odpotoval z letalom perujske policije, ki ga je ta poslala v sosednji Čile. Čilsko vrhovno sodišče je v petek potrdilo izročitev Fujimorija Peruju, kjer je obtožen kršitev človekovih pravic in korupcije.

69-letni Fujimori, ki ima perujsko in japonsko državljanstvo, je Peru vodil v letih od 1990 do 2000, ko je zaradi korupcijskega škandala pobegnil na Japonsko. Novembra 2005 so ga aretirali v Čilu, ki naj bi bil odskočna deska za še eno kandidaturo za perujskega predsednika.

Lima nekdanjega predsednika obtožuje odgovornosti za pokol devetih študentov na univerzi La Cantuta leta 1992, ki so jih ubile varnostne sile, ter uboj 15 ljudi v Limi leta 1991, ki jih je ubil kazenski oddelek perujske vojske. Obtožen je tudi, da je ukradel 600 milijonov dolarjev državnega denarja. Če bo obsojen, ga čaka do 30 let zapora.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.