Čile stresel močan potres

Foto: Žurnal24 (Foto: iStockphoto)
Jug Čila je danes stresel potres z magnitudo 7. Zaenkrat o morebitnih žrtvah ne poročajo.
Oglej si celoten članek

Jug Čila je danes stresel potres z magnitudo 7, je sporočil ameriški geološki inštitut. Za zdaj ni podatkov o morebitnih poškodovanih ali gmotni škodi.

Žarišče potresa je bilo približno 45 kilometrov severno od mesta Concepcion na globini 18 kilometrov. Tresenje tal so čutili tudi v čilski prestolnici Santiágo de Chile.

Že na začetku januarja smo poročali, da je močan potres z magnitudo 7,2 stresel tudi osrednji del Čila.

Epicenter današnjega potresa pa je bil blizu žarišča silovitega potresa z magnitudo 8,8, ki je pred letom dni povzročil cunami in terjal 521 življenj, 200 tisoč ljudi pa je ostalo brez strehe nad glavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.