Čile: V času policijske ure sopranistka prepevala ob oknu, takšen je bil odziv

Foto: twitter
Foto: twitter
Operna pevka kršila policijsko uro.
Oglej si celoten članek

V glavnem mestu Čila, Santiagu, že tri tedne potekajo množični protesti proti vladi predsednika Sebastiana Pinera, ki je zato tudi uvedla policijsko uro, ko ljudje ne smejo na ulice in morata biti v mestu mir in tišina. .

Nekaj dni nazaj pa je tišino policijske ure v blokovskem naselju prekinilo petje. Sopranistka Ayleen Jovita Romero je ob oknu prepevala "El derecho de vivir en paz" (Pravica živeti v miru) skladatelja Victorja Jare. Odziv sosedov vas bo pustil brez besed. 

Victor Jara je bi ubit pod režimom čilskega diktatorja Pinocheta, pesem pa je postala simbol za miren upor v državi. 

Tokratni protesti so se začeli z vstajo študentov, ko je vlada poskušala zvišati ceno vozovnic za podzemno železnico. Cena vozovnic za metro pa je le vrh ledene gore nezadovoljstva Čilencev glede socialno-ekonomskim razmer v državi.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.