Čistijo tudi Hrvaško

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Hrvatje že šest let čistijo „Lijepo našo“, ki je tudi na najbolj odročnih krajih onesnažena z avtomobilskimi lupinami.
Oglej si celoten članek

 

Medtem ko je pri nas akcija Očistimo Slovenijo v enem dnevu mobilizirala 250 tisoč prostovoljcev, ki so čistili okrog sedem tisoč divjih odlagališč, pri Hrvatih podobna akcija poteka že šest let.

 

Pri sosedih je površina za dobrih 30 tisoč kvadratnih kilometrov večja, kar nevestnim predstavlja toliko večje možnosti za odlaganje, po drugi strani pa ekologom tudi bistveno večjo površino za čiščenje. Podobne akcije kot smo jo pri nas imeli 17. aprila sicer še niso imeli, zato pa si že šest let prizadevajo očistiti deželo odsluženih avtomobilskih lupin.

Doslej so v akciji, katere pobudnika sta „Avto Blic“ in hrvaški Renatult, odstranili več kot 13.000 lupin. Na obronkih najvišje hrvaške gore, na Sinjalu (1.831 m) so ob čiščenju včeraj pripravili pravo slavje, saj so končno odstranili vse lupine.

Čeprav so očistili kar nekaj ostankov fičkov, lad in ostalih starih avtomobilov iz vseh koncev države, pa delo prostovoljcev še vedno ni povsem zaključeno. Pobudnika zato pozivata k nadaljevanju čiščenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.