Costa Concordia zahtevala še eno žrtev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Med potapljanjem v okviru reševanja nasedle italijanske luksuzne križarke Costa Concordia je v soboto umrl španski potapljač.
Oglej si celoten članek

Kot še poroča italijanska tiskovna agencija Ansa, je 30-letni delavec pritrjeval zabojnike ter se pri tem, kot kaže, hudo poškodoval s pločevino in izkrvavel v vodi. Gre za prvo delovno nesrečo pri reševanju nesrečne križarke, ki je pred dvema letoma nasedla pred italijanskim otokom Giglio. Ladjo sicer ta čas pripravljajo, da jo bodo junija končno odvlekli v pristanišče.

Potem ko so Costo Concordio stabilizirali in jo pripravili na prezimovanje, jo morajo narediti plovno, za kar naj bi poskrbelo skupno 30 plastičnih zabojnikov. Stroški odstranitve so medtem že narasli na več kot 600 milijonov evrov in se še višajo.

Križarka je nasedla pred otokom Giglio 13. januarja 2012. Umrlo je 32 od več kot 4200 ljudi na krovu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.