Črna gora izgnala člane sekte, povezane s terorizmom

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Črnogorske oblasti so 60-tim tujim državljanom do včeraj postavile rok, da zapustijo državo. Gre za člane verske sekte Aum Shinrikyo, ki je v Črni Gori opravljala svoje obrede.
Oglej si celoten članek

55 Rusov in pet Japoncev so po pisanju portala Dnevne novine oblasti izgnale zato, ker niso imeli ustreznih dovoljenj za bivanje v državi. V hotelih v Danilovgradu in Podgorici so bivali od 15. marca naprej. Vsi člani sekte so imeli vidne poškodbe okrog vratu; preiskovalci menijo, da zaradi opravljanja svojih obredov.

Policija je po nalogu državnega tožilstva vse člane sekte prejšnji petek povabila na informativni razgovor; zasliševali so jih nekaj ur ter jim odvzeli mobilne telefone in prenosne računalnike.

Sekto Aum Shinrikyo povezujejo s terorističnimi napadi s plinom sarinom na Japonskem leta 1995, v katerem je bilo ubitih več kot 20 ljudi, poškodovanih pa okrog tisoč. Člani sekte v Črni gori so novinarjem poudarjali, da niso teroristi, pač pa turisti.

Črnogorski preiskovalci za novinarje primera niso komentirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 13:54 1. April 2016.

    Take rabimo za izgradnjo drugega tira ...

  • 08:33 30. Marec 2016.

    to ni rešitev, da se jih pošlje k sosedom v goste...

  • 19:42 29. Marec 2016.

    Vvsak je na začetku turist.. ki pa hitro postane terorist..

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.