Črna skrinjica: ni bila okvara

Foto: Žurnal24 Črni skrinjici so uspeli dvigniti na površje v začetku maja letos, skoraj dve le
Prvi izsledki iz črnih skrinjic letala airbus letalske družbe Air France, ki se je pred dvema letoma ponesrečilo nad Atlantikom, razkrivajo, da nesreča ni bila posledica okvar na letalu.
Oglej si celoten članek

Francoski časnik Le Figaro je že v ponedeljek zvečer na svoji spletni strani poročal, da nesreča letala airbus, v kateri je umrlo vseh 228 potnikov in članov posadke in je po dveh letih še vedno zavita v tančico skrivnosti, ni bila posledica okvar na letalu, ampak posledica napake pilota oziroma letalske družbe Air France.

Francoska agencija za preiskavo letalskih nesreč (BEA) poudarja, da dokončni izsledki raziskave še niso znani, vendar pa bo lahko airbus v dogovoru z agencijo BEA svoje kupce že seznanil z omenjeno ugotovitvijo.

Skrivnost nesreče razkrita poleti
Preiskovalci so obe črni skrinjici s podatki o poletu po nesreči airbusa A330-200 1. junija leta 2009 po skoraj dveh letih iskanja našli na začetku maja, nato pa so spominski kartici očistili in presušili. Pridobljeni podatki vključujejo tehnične podatke o poletu in posnetek zadnjih dveh ur pogovorov pred nesrečo v pilotski kabini. Podatke zdaj preiskujejo v Franciji, delo naj bi trajalo nekaj tednov, nato pa bodo napisali vmesno poročilo, ki naj bi ga objavili poleti.

Vzrok nesreče še vedno ni znan, potrjeno je le, da je imelo letalo na poletu iz brazilskega mesta Rio de Janeiro v francosko prestolnico Pariz, ko je zašlo v vremensko fronto, težave z merjenjem hitrosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.