Čudežni trojčki

Foto: EPA
Foto: EPA
Za neizmerno veselje so v kitajskem živalskem vrtu poskrbeli trije mladiči pande.
Oglej si celoten članek

Gre za prvi primer, da so po skotitvi preživeli vsi trije mladiči orjaške pande. Skotili so se 29. julija, mama pa je bila po štirih urah kotitve tako izmučena, da so jih dali v inkubator. Zdaj imajo 24-urno oskrbo, k samici pa jih prinašajo, da se hranijo.

"Minilo je 15 dni. Živijo dalj kot katerikoli trojčki do zdaj," je vesel pojasnil direktor živalskega vrta Dong Guixin. Strokovnjaki pa se strinjajo, da bo moralo miniti še nekaj časa, preden se bodo zares lahko veselili prvih živečih padnjih trojčkov. 

Pande so znane po svoji izjemno nizki reproduktivnosti, ogroža jih še izguba naravnega okolja. Na Kitajskem v divjini živi le še okoli 1600.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.