Dal usmrtiti ministra, ker je pil alkohol

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kim Džong Un je dal svojega ministra brutalno usmrtiti, ker po smrti njegovega očeta ni dovolj dolgo žaloval in pil alkohol.
Oglej si celoten članek

Namestnika ministra za obrambo so usmrtili, ker se ni držal 100-dnevnega žalovanja po smrti diktatorja Kima Džong Ila. Kot piše severnokorejski časnik, so v Kima Choal izstrelili granato, ker ga je njihov novi vodja želel "do zadnje dlake izbrisati z Zemlje".

Kim Džong Il je v starosti 71 let umrl decembra 2011. Po pompozni in vsiljeni pogrebni slovesnosti je režim svojim podložnikom zaukazal 100-dnevno žalovanje. Tiste, ki niso pokazali zadostne mere žalosti, so poslali v delovne kampe ali pa jih usmrtili. V spomin diktatorju so se morali vsi odpovedati slehernemu veselju – tudi alkoholu. Chol pa si je že en mesec po pogrebu privoščil kozarec alkohola, ki ga je sedaj plačal z življenjem.

Namestnik ministra pa ni prvi iz vrst visokih predstavnikov režima, ki so morali letos umreti. Kim Džong Un je dal letos namreč usmrtiti že 14 ljudi. "Usmrtitve se bodo nadaljevale, dokler Kim Džong Un ne bo vsem dokazal, kako mogočen je,“ je izjavil nek severnokorejski pravnik.
Kim Džong Un se očitno drži očetovega recepta. Tudi Kim Džong Il se je takoj, ko je sedel na oblast, znebil številnih ljudi, ki so sodelovali z njegovim očetom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 13:10 26. Oktober 2012.

    Se strinjam, ampak zdaj še nič ne more gologlavec, najprej mora Zvera postaviti za predsednika in v glavno mesto Ljubljane …

  • 13:08 26. Oktober 2012.

    "reddevil ja katera stranka je pa skoraj identična severni koreji-način dela?"<br /><br />SDS.

  • 23:36 25. Oktober 2012.

    Vseeno je katera stranka, kakšne barve, na kašnih prepričanjih deluje itd., pomemben je način dela in upoštevanje demokracije in njenih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.