Dalajlama o tem, ali je treba moliti za Pariz

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po terorističnih napadih v Parizu so mnogi na družbenih omrežjih delili oznako molimo za Pariz (#PrayForParis). A Dalajlama pravi, naj od Boga ne pričakujemo, da bo rešil probleme, ki so jih ustvarili ljudje.
Oglej si celoten članek

"Tega problema ne moremo rešiti le z molitvami, pa sem budist in verjamem v molitev. Ljudje smo ustvarili ta problem in zdaj prosimo Boga, naj ga reši. To ni logično. Bog bi vam odgovoril: Rešite ga sami, saj ste ga sami povzročili," je za Deutsche Welle povedal 80-letni Dalajlama. In kje vidi rešitev? 

"Potrebujemo sistematičen pristop, ki bo širil humanistične vrednote, enost in harmonijo. Če začnemo zdaj, je upanje, da bo to stoletje drugačno od prejšnjih. To je v interesu vseh. V naših družinah in v družbi delajmo za mir, ne pričakujmo pomoči Boga, Bude ali vlad," je povedal. 

Dodal je še, da je veliko svetovnih problemov nastalo zaradi površinskih razlik kot so religija ali narodnost. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • mph
    00:42 21. November 2015.

    Religija in kapitalizem, dva najhujša izuma človeka.

  • 21:44 20. November 2015.

    Povedal je bistvo.

  • 19:22 20. November 2015.

    Prav ima.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.