Danes čakamo na Nasino pomembno odkritje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ameriška vesoljska agencija Nasa je za danes napovedala pomembno razkritje, povezano z Jupitrovo luno Europa ...
Oglej si celoten članek

Znanstveniki obljubljajo "presenetljive dokaze aktivnosti" pod ledenim pokrovom tega nebesnega telesa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nasino presenečenje temelji na posnetkih, ki jih je naredil vesoljski teleskop Hubble. V preteklosti je agencija že razglasila, da obstajajo "močni dokazi" za obstoj oceana tekoče vode pod skorjo Europe in da bi bile lahko razmere tam tudi ugodne za življenje.

Danes bodo astronomi Nase končno "predstavili rezultate unikatne kampanje opazovanja Europe, ki je prinesla presenetljive dokaze aktivnosti, ki bi lahko bila povezana s prisotnostjo oceana pod površino", so zapisali v izjavi.

Odkritje bodo razkrili na novinarski konferenci ob 14. uri (18. uri po srednjeevropskem času). Na njej bo sodeloval tudi direktor astrofizike v Nasi Paul Hertz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.