Danes najaktivnejši dan iskanja MH370

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Približno 18 ladij in letal se je v zgodnjih jutranjih urah že odpravilo na novo območje iskanja letala MH370. Svojci medtem od malezijske vlade zahtevajo opravičilo.
Oglej si celoten članek

Iskanje razbitin skrivnostno izginulega malezijskega letala se nadaljuje. Osemnajst ekip se je odpravilo na območje iskanja, kjer naj bi se nahajale razbitine, še vedno pa skušajo uloviti signale črne skrinjice. Deset letal in osem ladij iz šestih držav so zavzele območje in kot kaže bo današnji dan najaktivnejši v zadnjih dveh tednih, ko se je začela iskalna akcija.
Britanski Sky News poroča, da se je eno od plovil odpravilo na območje, kjer naj bi zaznali signale črne skrinjice. Napravo, ki se imenuje hidrofon, bodo vlekli za ladjo in skušali z njim prisluhniti akustičnim signalom, ki jih oddaja skrinjica. Čas, da najdejo črno skrinjico, ki bi pojasnila vzroke nesreče, se počasi izteka - baterija skrinjice bo zdražala le še dober teden.

Opazili nove predmete

Če je iskalna odprava na pravi poti, še ni znano, a glede na predmete, ki so jih opazili včeraj, napredujejo. Kitajska ladja je v morju opazila tri predmete - dva od teh sta rdeče in bele barve, kakršne so narisane na zunanjosti letala MH370. Avstralsko letalo je prav tako opazilo več predmetov na iskalnem območju, ki je od avstralske zahodne obale oddaljeno 1000 kilometrov.

Medtem pa so sorodniki kitajskih potnikov leta MH370 odpotovali iz Pekinga v Kuala Lumpur, kjer so se srečali z glavnimi preiskovalci.

Svojci od vlade zahtevajo opravičilo

Medtem pa so sorodniki kitajskih potnikov leta MH370 odpotovali iz Pekinga v Kuala Lumpur, kjer so se srečali z glavnimi preiskovalci, malezijsko letalsko družbo in malezijsko vlado pa obtožujejo "zavlačevanja in prevare". Začeli so z novim protestom, katerega glavno sporočilo je, da so jih malezijske oblasti zavajale. Ob prihodu v Kuala Lumpur so imeli celo tiskovno konferenco, na kateri so izpostavili napise s sporočili in vzklikali: "Zahtevamo dokaze! Hočemo resnico! Hočemo svoje ljubljene!" Eden od sporočil na protestni tabli se glasi: "Predajte nam morilce, predajte nam resnico!"

Jiang Hui, predstavnica svojcev, je sporočila, da od malezijske vlade zahtevajo opravičilo, ker jim je "spodletelo pri poročanju in obravnavanju katastrofe", ter zato, ker je malezijski premier Najib Razak oznanil, da je letalo strmoglavilo in da preživelih ni. Prepričani so, da so do zaključka, da se je letalo izgubilo in da so vsi umrli, prišli s premalo dokazov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.