Deček prijokal na svet sredi morja

Foto: Twitter @MSF_Sea
Foto: Twitter @MSF_Sea
Ko je nosečnica zapuščala Libijo, je že imela popadke. Skrbelo jo je, da bo morala roditi v gumijastem čolnu.
Oglej si celoten članek

Deček se je rodil na reševalni ladji organizacije Zdravniki brez meja Aquarius. "Povsem normalen porod v nevarno nenormalnih pogojih," je dejala babica, ki je sodelovala pri rojstvu dečka.

Deček in mamica se počutita dobro, tako kot tudi očka in starejša bratca. Ker se je deček rodil v mednarodnih vodah, še ni znano, katero državljanstvo bo dobil. 

 

Faith was already having contractions when she left #Libya and was terrified she'd give birth on the rubber boat. pic.twitter.com/fEgSFbBQUy

— MSF Sea (@MSF_Sea) September 12, 2016

 

Prejšnji mesec so iz morja rešili pet dni stara dvojčka. Rodila sta se na krovu razmajane ladje, ki je konec avgusta odplula z obale Libije. Njuna mati je pred vojno vihro zbežala iz Eritreje. Dečka, ki sta se rodila pred rokom, so odpelajli v bolnišnico v Palermu, kjer so ju oskrbeli. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:45 12. September 2016.

    Rojevajo kjer nanese in v količinah, ki mejijo na naravno katastrofo. Eritreja je v zadnjih 30 letih podvojila število prebivalstva …

  • 17:42 12. September 2016.

    pa kaj ste že vsi zadeti od teh porodov pri tem Žurnalu24? Morda je le še en ostal, ki ima …

  • 14:56 12. September 2016.

    "vojno vihro zbežala iz Eritreje" - nisem vedel, da je Eritreja v vojni...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.