Delal se je invalida in dobival pomoč

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Moški, ki je hlinil invalidnost in v žep pobasal 40 tisoč funtov (47 tisoč evrov), bo moral za 16 mesecev v zapor.
Oglej si celoten članek

Joseph Smith, 41-letni Britanec, je več let trdil, da zaradi bolečin v hrbtu ne more prehoditi več kot osem metrov in tako ne more niti delati. Zato je prejemal invalidnino, v nekaj letih je prejel 40 tisoč funtov (47 tisoč evrov). Ujeli so ga tako, da so ga posneli na vlakcu smrti, ob tem pa je tudi delal na parkirišču, kjer je bil ves dan na nogah in prenašal težke stožce. Zdaj bo moral za 16 mesecev za zapahe, poroča DailyMail.

Smitha so preiskovali dobro leto, pri čemer so ugotovili še več: kljub službi je prejemal denarno pomoč, ker je uporabljal lažno ime in lažno davčno številko ter tako odprl drugi bančni račun.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.