Delala je, ko je on načrtoval napad

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Osumljenec napada na Bostonskem maratonu je skrbel za triletno hčerko in pripravljal načrt, medtem ko je njegova žena, zdajšnja vdova, domov prihajala pozno zvečer.
Oglej si celoten članek

Katherine Russel je delala 70 do 80 ur na teden kot bolničarka na domu, medtem ko je njen mož Tamerlan Tsarnaev s svojim bratom pripravljal napad na Bostoski maraton.

Russellova, ki je ostala sama z njuno tri leta staro hčerko ni o načrtih svojega moža vedela nič, je za ameriško tiskovno agencijo AP povedal njen odvetnik Amato DeLuca. "Ko se je to domnevno dogajalo, je ona delala, da je preživljala celotno družino," je dejal. "Ni imela nobenega razloga, da bi posumila, da je karkoli narobe."

Tamerlan je skrbel je za hčerko Zaharo, medtem ko je Katherina domov prihajala pozno zvečer.

Prestopila v islam

Po poročanju spletnega portala RadarOnline.com je Russellova, ki je bila vzgajana v krščanski veri, v predmestni družini višjega socialnega razreda, potem ko je spoznala Tamerlana, prestopila v islam.

Njeni prijatelji in družina so po navedbah ameriških medijev presenečeni opazovali, kako se je preoblekla v muslimanska oblačila. Njena družina je povedala, da v resnici nikoli niso poznali "pravega" Tamerlana. Poznali pa so svojo hčerko in gledali, kako se je iz običajnega ameriškega dekleta preobrazila v islamsko nevesto.

"Spral ji je možgane"

"Katherine je 'ameriško dekle, ki ji je možgane spral ekstremistični mož," je povedala ena od njenih prijateljic iz srednje šole. V srednji šoli je bil njen osebni moto "nehaj se pritoževati in naredi nekaj". Sanjala naj bi, da bo šla na fakulteto, a je namesto tega srečala 26-letnega Tsarneva, ki je prišel v ZDA iz Čečenije. Ko je bila stara 21-let se je poročila z njim in dobila sta hčerko Zaharo, ki je sedaj stara tri leta.

Tamerlana je policija v obsežni iskalni akciji v petek ubila, medtem ko leži njegov 19-letni brat težko poškodovan v bolnišnici. Po sojenju mu grozi smrtna kazen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.