Denar služi tako, da spi s prostitutkami

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
John je star nekaj čez 60 let, je ločen in plačujejo ga, da spi s prostitutkami. No, največkrat me zadovoljijo z rokami, prizna.
Oglej si celoten članek

"Prepričan sem, da mi precej moških zavida, kako služim poleg pokojnine,“ je povedal za news.com.au.  

John je del majhne skupine licenciranih zasebnih detektivov, ki jih po vsej avstralski zvezni državi Novi južni Wales kličejo, da bi zbrali dokaze o nezakonitih bordelih. Njegova navodila so: če so na voljo spolne usluge za denar, jih izkoristi. To je namreč najboljši dokaz. 

Policija brez sodnega naloga nima vstopa

V Novem južnem Walesu so leta 1990 dekriminalizirali prostitucijo, nato pa so nelicencirani bordeli zrasli kot gobe po dežju. Večina se jih predstavlja kot masažni saloni, zato je težko dobiti dokaze, da gre za spolne usluge. Policija in inšpektorji imajo brez sodnega naloga omejen dostop do njihovih prostorov, zato najemajo zasebne detektive, da jih obiščejo pod krinko in jih zagotovijo dokaze.  

John pravi, da poročilo lahko obsega tudi tri strani. "To je dokument, ki ga bodo uporabili kot dokaz na sodišču, zato mora biti natančen in točen. Ne napišeš ga v nekaj minutah.“ 

Zadnja štiri leta je John imel delo približno vsake tri tedne, navadno v enem od številnih azijskih masažnih salonov v Sydneyu. Kot pravi John, skoraj vsi ponujajo tudi take ali drugačne spolne usluge. "Res lahko najdeš tudi take, ki jih ne, jaz sem doslej našel le tri,“ pravi.

Bodo morali na teren istočasno štirje "detektivi"?

Njegovi službi pa se zaradi nove sodne prakse obeta razcvet ali pa popoln zaton. Na sodišču je namreč padel primer, za katerega je lokalna policija zapravila več kot sto tisoč evrov. Sodišče je namreč ocenilo, da niso dokazali, da gre za bordel, torej več kot eno prostitutko ki bi uporabljala prostore. Predstavnica lokalnih oblasti je ob tem dejala, da je že to, da se zapravlja davkoplačevalski denar, da se zasebnim detektivom plačuje, da imajo spolne odnose s prostitutkami, precej noro, a da bi pošiljali, dva, tri ali štiri ljudi, to je preprosto neverjetno. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.