Deroča voda odnaša trupla

Foto: Žurnal24 Francija, poplave Foto: Žurnal24 Francija, poplave Foto: Žurnal24 Francija, poplave Foto: Žurnal24 Francija, poplave
V hudih poplavah na jugovzhodu Francije na področju francoske riviere je življenje izgubilo najmanj 19 ljudi. Takšnim prizorom Francozi niso bili priča že desetletja.
Oglej si celoten članek

Obilno deževje je v hribovju, ki se dviga nad francosko Azurno obalo, povzročilo hude poplave, ki so po zadnjih podatkih zahtevale najmanj 19 smrtnih žrtev, več ljudi še pogrešajo. Vode so ponoči na prizadetem območju narasle izjemno hitro, zaradi česar mnogim ni uspelo zapustiti domov in poiskati varnega zatočišča.

 

Kaj takšnega nismo videli že desetletja.
reševalec Hugues Parant

Reševalci so ponoči reševali predvsem ujete v avtomobilih, v hišah ali na strehah, kamor so se številni zatekli pred deročo vodo. Pri reševanju so si pomagali tudi s helikopterji. Na ta način naj bi rešili najmanj tisoč ljudi.

Voda odnaša trupla
Deroče vode so sicer odnesle več trupel, ki jih reševalci zaradi izjemno močnega toka niso uspeli potegniti iz vode. Na območju naj bi v 16 urah padlo kar 300 milimetrov dežja na kvadratni meter, zaradi česar je ponekod ceste in ulice poplavilo kar dva metra visoko.

Poplavne vode so poleg tega v mestih Arcs, Draguignan, Luc, Muy in Roquebrune-sur-Argens odnašale avtomobile in celo avtobuse, v poplavnih vodah pa je ostal ujet tudi hitri vlak med Nico in Lilleom s približno tristo potniki. Kakšnih 200 tisoč gospodinjstev na prizadetem območju je ostalo tudi brez električne energije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.