Deset let po ugrabitvi spregovorila varuška Madeleine McCann

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Varuška, ki je v času ugrabitve skrbela za malo Madeleine McCann, je prvič po desetih letih spregovorila o grozljivki, ki sta jo preživljala starša Kate and Gerry, ko sta ugotovila, da triletne deklice ni v apartmaju.
Oglej si celoten članek

Malo Maddie je po navedbah britanskega časopisa Mirror v turističnem naselju, kjer je deklica izginila, varovala kar nekaj krat. A po 3. maju 2007, ko so triletnico razglasili za pogrešano, je za novinarje izginila z obličja zemlje. Po desetih letih je vendarle spregovorila in dejala, da jo še zmeraj preganjajo dogodki, ki so se zgodili tiste dni.

Foto: Žurnal24 Preiskovalci menijo, da je bila Maddie med ugrabitvijo omamljena. © findmadelein

Portugalsko letovišče Praia da Luz je bilo po njenih navedbah izjemno nevaren kraj, varuškam so celo svetovali, naj po njem ne hodijo brez spremstva.

Prav tako je kritična do portugalske policije, ki je primer obravnavala. 

Tudi turistični kompleks iz katerega je Maddie izginila, je bil po njenih navedbah nevaren. "Ves čas je jokala in hkrati bila kot okamnela. Tudi Gerry je bil povsem iz sebe," varuška, ki se želi predstaviti z imenom in priimkom opisuje čustva mame in očeta male Madeleine in dodaja: "Najbolj sem si zapomnila, kako je on gleda pod vozila, če se otrok morda skriva." 

Foto: Žurnal24 Starša še vedno upata, da je Maddie živa.

Nekdanja varuška trdi, da je policija spregledala cel kup informacija in da je samo to, da so preiskovalci prispeli na kraj dogodka, trajalo več kot uro in pol. "Ni mogoče, da bi bila v dekličino izginotje kakor koli vpletena njena starša," je še povedala britanskemu časniku Mirror. 

Foto: Žurnal24 Na dan, ko bi nesrečna Maddie praznovala svoj osmi rojstni dan, bo njena mama iz

Portugalska policija zdaj preiskuje zadnjega v vrsti namigov. Po navedbah portugalskih medijev naj bi iskali osebo, ki se je v času izginotja nahajala v neposredni bližini sobe iz katere je Maddie izginila.

Njena starša sta s pomočjo številnih dobrotnikov za operacijo, s katero preiskujejo hčerkino izginotje zbrala, prek 11,1 milijona funtov.

Iskanje naj bi v naslednjih tednih prekinili, a se je za njeno nadaljevanje našel nov denar. "To je naš zadnji poskus," naj bi ob tem dejal eden od vodij Scotland Yarda.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.