Desetletni deček ustrelil mamo, ker mu ni želela kupiti virtualnih očal

Foto: Epa
Foto: Epa
Deček policiji povedal eno zgodbo, nato so se oglasili sorodniki. Zdaj mu gorzi 60 let zapora.
Oglej si celoten članek

Desetletni deček je iz neposredne bližine ustrelil mamo, potem ko mu ta ni hotela kupiti virtualnega seta, ki si ga je deček zaželel. Po dejanju naj bi deček najprej poskušal skriti pištolo, nato pa je starejši sestri povedal, da je njihova mama mrtva. Sestra je poklicala reševalce, ki pa mami niso mogli več pomagati. 

Deček je vzel mamine ključe in iz zaklenjenega sefa vzel orožje. Policiji je povedal, da je vzel pištolo, ker naj bi bil jezen na mamo. Ujezila naj bi ga, ker ga je pred tem zbudila in ker mu ni dovolila kupiti želenih slušalk. Ustrelil naj bi jo po nesreči.  

Policija mu je po dejanju dovolila, da ostane doma z družino, a so naslednji dan sorodniki poklicali policijo, ker jih je skrbelo, da deček ne govori resnice. Teti naj bi povedal, da je "dejansko meril pištolo v mamo". Izkazalo se je tudi, da se je dan po dejanju vpisal v mamin uporabniški račun na Amazonu in si želeno naročil.

Sorodniki so policiji povedali, da je deček imel vse življenje "težave z besom". Pri štirih letih naj bi ga zalotili, kako je mučil pasjega mladička. Domnevno naj bi doma zanetil požar tako, da je v balon nalil vnetljivo tekočino in vse skupaj prižgal. Eden od družinskih članov naj bi policiji povedal, da ima deček "pet različnih namišljenih ljudi, ki mu govorijo". 

Dečku naj bi terapevt pred kratkim postavil "skrb vzbujajočo diagnozo", zaradi česar naj bi mama v njihovem domu namestila več kamer. Kamere so bile pred streljanjem izklopljene. 

"Vedno je govoril, da sliši glasove," je povedala dečkova babica Lueritha Mann. Hčeri so poskušali pomagati pri skrbi za sina. "Vsi smo ji poskušali pomagati, ker smo vedeli, da ima deček duševno bolezen," je dejala babica. 

Poleg desetletnega dečka je imela pokojna Quiana Mann še tri otroke. 

Deček je trenutno v priporu, varščina pa je določena v višini 50.000 dolarjev. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi 60 let zapora, saj mu bodo sodili kot odraslemu. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:32 4. December 2022.

    Tak Pokvarjen otrok je Samo Posledica Slabe starševske vzgoje do 6 leta otrokove starosti, ker so mu dajali Preveč ljubezni, …

  • 18:41 4. December 2022.

    babica in teta in mamica,niti besede pa o očiju in o tem zakaj zaboga imajo doma pištolo pri takem mulcu. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.