Desetletnica rodila zdravega otroka

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pripadnica plemena Wayuu, ki mu kolumbijska ustava zagotavlja določeno avtonomijo, je stara deset let rodila zdravo deklico. Pleme ima svoje navade, med katerimi je tudi ta, da lahko otroci rojevajo otroke.
Oglej si celoten članek

Kolumbijo je šokirala novica, da je desetletna deklica rodila otroka. V 39. tednu nosečnosti je rodila zdravo punčko, njenega imena oblasti ne želijo razkriti, piše Daily Mail. Deklica je do zadnjega trenutka čakala in zdravniško pomoč poiskala šele, ko je začela krvaveti in dobila popadke. Obe bosta ostali v bolnišnici nekaj dni, saj sta zelo šibki.

Čeprav bi kolumbijska policija lahko aretirala očeta novorojenke zaradi odnosov z mladoletnico, kolumbijska ustava plemenu Wayuu zagotavlja določeno avtonomijo. Dovoljeno jim je, da strogo sledijo svojim navadam in tradicijam, med katerimi je tudi ta, da imajo lahko otroci otroke. Lokalni mediji ugibajo, kdo je oče otroka – nekateri mislijo, da gre za 15-letnika, medtem ko drugi trdijo, da je to 30-letni moški. "Večkrat smo šli skozi to z deklicami iz plemena Wayuu. Namesto da bi se pri teh letih igrale, morajo skrbeti za otroka. To je res pretresljivo," je povedal zdravnik Efrain Pacheco Casadiego.

Najmlajša mati na svetu je imela pet let

Lina Medina iz Peruja je rodila dva tedna po petem rojstnem dnevu. Novica o njej se je leta 1933 razširila po vsem svetu. Rojstvo v tako mladih letih je bilo prava senzacija, saj so bili zdravniki prepričani, da tako majhne deklice ne morejo imeti otrok. Danes 84-letna Lina ni nikoli razkrila, kdo je oče njenega otroka, ni pa niti znano, ali res ve. Zdravnik, ki jo je takrat sprejel v bolnišnico, je dejal, da na vprašanje o očetu otroka Lina "ni mogla natančno odgovoriti". Njenega očeta so sicer aretirali zaradi incesta in posilstva, vendar so obtožnico opustili, ker ni bilo dokazov.

Lina je rodila dečka Gerarda. Umrl je v 40. letu starosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.