Devet mrtvih zaradi kolačkov iz riža

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Japonskem se je med novoletnimi prazniki devet ljudi zadušilo z močiji, tradicionalnimi kolački iz lepljivega riža.
Oglej si celoten članek

Japonski mediji poročajo, da so samo v Tokiu zaradi zadušitve z močiji v bolnišnice prepeljali 18 ljudi, trije so umrli. Po poročanju časnika Jomiuri Šimbun je do petka v nesrečah, povezanih z riževimi kolački, po vsej državi umrlo devet ljudi, 13 pa jih je v resnem stanju.

Japonci za novo leto, ki velja za enega največjih praznikov v deželi vzhajajočega sonca, tradicionalno pripravljajo juho ozouni, v kateri so tudi močiji.

Pred prazniki so še posebej starejše in otroke opozarjali, naj močije razrežejo na manjše kose, preden jih zaužijejo. Na Japonskem sicer vsako leto zaradi zadušitve z riževimi kolački umre nekaj ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.