Deževje v Španiji odneslo dve življenji

Foto: Žurnal24 Španija se spopada z uničevalnimi neurji.
Jug in vzhod Španije je zajelo močno deževje, ki je zahtevalo dve smrtni žrtvi. Po južni in osrednji Angliji so tornadi povzročili gmotno škodo.
Oglej si celoten članek

Močno deževje, ki je davi zajelo jug in vzhod Španije, je zahtevalo dve življenji, enega človeka pa pogrešajo, so sporočili reševalci in lokalne oblasti. Med smrtnimi žrtvami je tudi 44-letni Nemec, ki je utonil v poplavi v garaži svojega doma v andaluzijskem kraju Almunecar.

Blizu kraja Jaen, prav tako na jugu države, so narasle vode že v nedeljo odnesle dva človeka, ki sta se po tem območju vozila s terenskim vozilom. Truplo enega od voznikov so našli v nedeljo, drugega pa še iščejo.

Deževje je povzročilo škodo na Mallorci. Zaradi poplav so v Palmi de Mallorci danes zaprli podzemno železnico.

Po Angliji divjali tornadi

 

V minuti ogromno škode

Veliko Britanijo vsako leto prizadene povprečno 33 tornadov. Večina jih traja le nekaj minut, divjajo pa na razdalji od dveh do petih kilometrov. Vetrovi v tornadih dosežejo od 116 do 182 kilometrov na uro.

Po južni in osrednji Angliji so danes divjali tornadi, ki so povzročili gmotno škodo, o žrtvah pa ne poročajo. Močni vetrovi so pihali v Farnboroughu južno od Londona, Lutonu in Northamptonu severno od prestolnice ter Nuneatonu in Warwickshiru na zahodu osrednje Anglije, so sporočile oblasti.

V Farnboroughu je tornado odkril 20 streh in ruval drevesa. Veter je strehe odkrival tudi v Lutonu, v Northamptonu pa je povzročil prometno zmedo. V Nuneatonu je veter izruval drevo.

Leta 2005 je tornado v Birminghamu poškodoval 20 ljudi, od tega tri huje.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.