Diana vedela, da jo bodo ubili?

Foto: Žurnal24 Kraljeva družina se še ni uradno odzvala na film. Dianina sinova, William in Har
Dokumentarec Unlawful killing: pokojna princesa Diana naj bi napisala sporočilo, v katerem trdi, da jo mož namerava ubiti v prometni nesreči.
Oglej si celoten članek

Dokumentarni film Unlawful killing bodo predvajali na festivalu v Cannesu. Razkriva nove dimenzije usodne prometne nesreče v predoru v Parizu, v katerem je leta 1997 umrla 36-letna princesa Diana in njen takratni partner Dodi Fayed.

Charles načrtoval njen uboj
V najavi filma je objavljen posnetek Diane, ki govori, da za svojega moža Charlesa predstavlja oviro in da se je kraljevska družina želi znebiti.

Nekaj ljudi celo trdi, da je v sporočilu zapisala, da jo soprog načrtuje ubiti v prometni nesreči: "Ta del mojega življenja je najnevarnejši. Moj soprog 'načrtuje' nesrečo z mojim avtomobilom, okvaro na zavorah ali težke poškodbe glave, da bi se lahko znova poročil," naj bi zapisala Diana, ki je štiri leta kasneje dejansko umrla v nesreči.

Foto: Žurnal24
Preiskava o okoliščinah prometne nesreče je trajala pol leta. Britansko sodišče je sklenilo, da sta Diana in Dodi umrla zaradi divje vožnje opitega voznika Henrija Paula. Svoje pa so k nesreči prispevali tudi paparci, ki so po pariških ulicah lovili avto, v katerem se je peljal par. Oče pokojnega Dodija, Mohamed Fayed, pa je prepričan, da za nesrečo stoji princ Filip. Trdi, da se kraljeva družina ni mogla sprijazniti z mislijo, da bi se Diana poročila z muslimanom.

 

V Veliki Britaniji zahtevajo cenzuro
Keith Allan, britanski igralec in producent 90-minutnega dokumentarca je pojasnil, da bodo objavili tudi posnetek, na katerem Diana razlaga, da jo je kraljeva družina hotela zapreti v psihiatrično bolnišnico. Film raziskuje teorijo zarote po nesreči, ki naj bi bila delo vrha Velike Britanije. Tamkajšnji odvetniki so zahtevali cenzuro 87 delov filma, preden bi bil predvajan na Otoku.

Dokumentarec neposredno obtoži medije, predvsem BBC, da so napačno poročali o preiskavi in razsodbi ter s tem odvrnili najmanjši sum od članov kraljeve družine. Obstajali naj bi pravi dokazi o umoru.

Fotografije umirajoče Diane
V filmu bodo tudi necenzurirane črno-bele fotografije, ki so nastale le nekaj trenutkov po usodni nesreči v tunelu. Na njih se jasno vidi poškodovana Diana. Fotografije so sicer že bile objavljene, vendar nikoli v Veliki Britaniji, tudi na sojenju vozniku so jih delno zameglili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.