Dioksin tudi v mesu

Foto: Žurnal24 Pristojne službe so sicer zaradi pojava dioksina v krmi v petek zaprle približno
Nemško kmetijsko ministrstvo je potrdilo, da so v vzorcih piščančjega mesa odkrili povišane stopnje dioksina. Šlo naj bi za dvakrat višjo koncentracijo od dovoljene.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo je sporočilo, da okuženo meso ni bilo v prodaji in da naj kratkoročno uživanje takšnega mesa ne bi bilo škodljivo. V vzrocih naj bi bilo 4,99 delov dioksina na trilijon delov mesa, kar je dvakrat več, kot je dovoljeno. Pred tem so zvišane vrednosti dioksina odkrili v jajcih.

Revija Focus, ki je prva poročala o okuženem mesu, tudi poroča, da so oblasti v zvezni deželi Schleswig-Holstein zasegle premoženje podjetja Harles&Jentsch, ki je proizvajalo maščobe za krmo, v katerih je bila zvišana vsebnost diokisna. Za takšen ukrep so se oblasti odločile, ker pričakujejo večje število zahtevkov za odškodnine, ki bodo naslovljeni na podjetje.

Že včeraj je prišlo na dan, da so v podjetju Harles&Jentsch že marca lani ugotovili zvišane vrednosti dioksina v svojih izdelkih, vendar tega niso sporočili pristojnim službam. Zaradi tega delo podjetja preiskujejo kriminalisti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.