Divja svinja napadla žensko na plaži

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ženska je uživala na plaži, ko jo je ugriznila divja svinja.
Oglej si celoten članek

Napad se je zgodil na plaži Sturla v severnoitalijanskem mestu Genova. 57-letna Rossana Padoan Falcone se je po službi šla sprostit na plažo. "Sedela sem na brisači na plaži. Uživala sem v vetrcu, ko se je poleg mene pojavila divja svinja. Ostala sem pri miru, kot svetujejo v takih primerih, a je žival prišla do mene in me ugriznila v roko," je povedala za italijanski časnik La Repubblica. 

Divja svinja se je poleg nje pojavila nedolgo za tem, ko je pojedla pico. "Mislila sem, da jo je privabila pica in da bo poskusila odpreti škatlo, če bi v njej bili ostanki. Namesto tega me je ugriznila," je pojasnila. Zakričala je in na pomoč ji je priskočil neki moški, ki je bil na plaži, medtem ko so drugi v strahu pobegnili. Iz roke je začela krvaveti, zato so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so ji poleg injekcije proti tetanusu dali tudi antibiotike in zdravila proti steklini. 

To ni bil prvič, da so na plaže v Genovi prišle divje svinje. Prejšnji mesec so tri živali na plaži poskušale ukrasti hrano, ki so jo kopalci imeli s seboj. Takrat naj bi na tem področju prvič prišlo do napada. 

Lani so divje svinje v Rimu na parkirišču enega od supermarketov obkrožile žensko, ki se je s polnimi vrečkami vračala iz trgovine. 

Padoan Falcone meni, da je dogodek znak "propadanja" Genove. "Nesprejemljivo je, da smo prebivalci v takšni nevarnosti. Poleg mene so bili na plaži starši z otrokom, ki je bil še v vozičku. Kaj, če bi svinja ugriznila otroka. Plažo obiskujejo tudi invalidi, zakaj jih izpostavljamo tveganju? To se mora rešiti," je dejala. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:15 13. Julij 2022.

    Mogoče je šlo za družinski spor....

  • 22:15 12. Julij 2022.

    Urbana plaža in druge rekreacijske površine so izključno od ljudi, vasi se praznijo, živali sledijo ljudem v mesto. Vse druge …

  • 21:33 12. Julij 2022.

    Saj plaze niso izkljucno od ljudi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.