Dobra novica tudi za veliko število Slovencev

Foto: Profimedia mobilni telefon Foto: Profimedia Mobilnik
Telefoniranje bo cenejše.
Oglej si celoten članek

Mobilno gostovanje bo kmalu cenejše v vseh državah zahodnega Balkana.

Evropska komisija bo do sredine maja pripravila predlog, s katerim namerava za državljane Evropske unije znižati stroške mobilnega gostovanja v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Črni Gori, Makedoniji, na Kosovu in v Albaniji.

Po tem, ko si je komisija več let prizadevala za nižanje cen gostovanja znotraj EU in naposled dosegla, da so se cene za državljane EU izenačile po vseh državah, je to prvi poskus vplivanja na cene izven meja EU.

Foto: Profimedia Mobilnik

Za Slovence minuta odhodnega klica iz Srbije v katero koli državo EU danes presega 2,5 evra.

Evropska komisija se namerava v kratkem za mizo usesti s telekomunikacijskimi operaterji in regulatorji omenjenih držav.

Koristi bodo imeli predvsem tisti državljani EU, ki pogosto potujejo v države zahodnega Balkana. Komisarka Mariya Gabriel ni razkrila, kako nameravajo v Bruslju to doseči.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:14 8. Marec 2018.

    Potem bodo pa spet paket podražili, tako kot zdaj za EU gostovanje. Na koncu je strošek spet tvoj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.