Dodatne prepovedi prodaje

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Nov preplah zaradi dioksina. Prepoved prodaje jajc in mesa z več kot 900 farm.
Oglej si celoten članek

Ob prvem pregledu so nemški preiskovalci spregledali enega izmed pridelovalcev krme, zato so danes v Nemčiji prepovedali prodajo jajc in mesa iz 934 kmetij. Za zdaj sicer še ni dokazov, da je krma omenjenega pridelovalca okužena; ker pa oblasti niso pravočasno obvestili, da so sestavine za pridelovanje krme kupili pri proizvajalcu, ki je prodajal okužene snovi, na nemškem kmetijskem ministrstvu ne želijo tvegati.

Z ministrstva poudarjajo, da gre za preventivni ukrep. Pridelovalca, ki je prikril informacije, so odkrili šele zdaj, potem ko so pregledali več kot pet tisoč kmetij.

Kot je znano, je afera z rakotvornim dioksinom izbruhnila konec lanskega leta, ko so preiskovalci povišane vsebnosti dioksina našli v jajcih in piščancih, kar je nemške oblasti vzpodbudilo, da prepovejo prodajo proizvodov z več kot tisoč farm.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.