Dogovorili so se za trajno premirje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Palestinci in Izraelci so se dogovorili o trajni prekinitvi ognja na območju Gaze.
Oglej si celoten članek

"Stiki, ki so potekali, so pripeljali do trajne prekinitve ognja, dogovora za konec blokade in zagotovil, da bodo zahteve in potrebe Gaze uresničene," je za AFP povedal neimenovani palestinski predstavnik. Premirje so sklenili ob posredovanju Egipta.

Visoki predstavnik palestinskega gibanja Islamski džihad in član palestinske pogajalske delegacije na posrednih pogajanjih v Kairu Haled al Bač pa je sporočil, da jih je Egipt obvestil, da je Izrael sprejel predlog Palestincev za premirje.

Dogovor vidijo kot "zmago odpora"

Dogovor sta potrdili obe strani. V palestinskem gibanju Hamas so dogovor označili za "zmago odpora". "Pogajanja z dogovorom predstavljajo odpor našega ljudstva in zmago odpora," je na spletnem omrežju Facebook zapisal izgnani namestnik vodje Hamasa Musa Abu Marzuk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.