Doji svojega očeta

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Petindvajsetletnica doji svojega očeta, ki je zbolel za rakom prostate. Prepričana sta, da ga bo njeno mleko rešilo.
Oglej si celoten članek

Sonia Ortiz Allen je kmalu po tistem, ko je zanosila, ostala brez moža. Dodatno jo je pobila še novica, da je njen oče zbolel za rakom prostate. Na zdravljenje s kemoterapijo se ni odzival, njegovo stanje pa se je iz dneva v dan slabšalo. Odločila se je, da bo storila vse, da očetu pomaga, saj je zaradi raka že izgubila mater.

V neki reviji je prebrala, da rakavim bolnikom pomaga materino mleko, zato se je odločila poskusiti. Najprej si je mleko s pomočjo črpalke iztiskala, a ker je bil postopek preboleč, ni mogla očetu vsak dan nuditi svojega mleka. Odločila se je, da bo najboljša rešitev ta, da ga doji.

"Nič drugače ni od dojenja mojega sina," je dejala v pogovoru za britansko revijo Closer. Svojo odločitev sta z očetom predstavila tudi zdravniku, ki pa je njuno idejo sprva zavrnil, saj naj ne bi bila podprta z dokazi. Kasneje naj bi sicer dejal, da škoditi ne more. Kljub dojenju rak ni izginil, se pa oče po njenih besedah počuti precej bolje.

Ni osamljen primer

Za podoben pristop se je pred nekaj leti odločila tudi takrat 27-letna Georgia Browne. Njenemu očetu je bila julija 2007 postavljena diagnoza: rak na črevesju. Ker se na zdravljenje ni odzival in so zdravniki nad njim že obupali, je leto dni po postavljeni diagnozi zadevo vzela v svoje roke.

Mesec dni po rojstvu prvorojenca je gledala dokumentarec, v katerem so govorili o pozitivnem vplivu dojenja na rakave bolnike. "Med gledanjem dokumentarca sem si mislila, da je, če je res, ideja nora," je povedala Georgia. "Takoj sem začela brskati po internetu in naletela na raziskave, ki so nakazovale, da materino mleko pomaga pri uničevanju rakavih celic. Spoznanje, da lahko pomagam, je bilo neverjetno." Ko je načrt predstavila očetu, je bil ta nad idejo navdušen.

Podprla jo je tudi družina. Z njihovo privolitvijo si je začela nemudoma črpati mleko še za svojega očeta. "Mislila sem, da si bo pripravil mlečni napitek, tako kot moški v dokumentarcu, a ko je mama odmrznila mleko naslednji dan, si ga je preprosto zlil na kosmiče skupaj z malce kravjega mleka," je prvo pokušanje opisala Georgia.

Mesec dni po novi "terapiji" se je očetovo stanje malenkostno izboljšalo, po njenih besedah je oče bolj vesel in pol energije. S črpanjem mleka za očeta naj bi nadaljevala, vse dokler ne bi prenehala dojiti sina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:09 8. Avgust 2011.

    Oče hčerki vsaki dan liže dojke in grize bradavički? Bolano!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.