Dokončen pokop Donalda Trumpa?

Foto: EPA/DAVID MAXWELL
Foto: EPA/DAVID MAXWELL
Kandidat za predsednika Združenih držav Amerike je obtožen, da je v devetdesetih letih posilil 13-letno deklico. Žrtvino zgodbo potrjujeta tudi dve priči.
Oglej si celoten članek

Donald Trump se bo moral 16. decembra na sodišču soočiti z obtožbami za posilstvo mladoletne deklice, je ameriškim medijem povedal odvetnik za zdaj še domnevne žrtve Cheney Mason. Javnosti njeno ime za zdaj ni poznano, kot je povedal odvetnik, jo je republikanski kandidat za predsednika ZDA posilil, ko ji je bilo le 13 let, to je leta 1994.

"Primer bo na temeljih izjav žrtve in pričevanj dveh prič, ki njeno izpoved potrjujeta, vložen na sodišče, kjer bo moral obtoženi na vprašanja odgovarjati pod prisego," je poudaril odvetnik.

Danes 35-letna ženska trdi, da jo je Trump posilil v New Yorku, med zabavo v stanovanju Jeffreya Epsteina, finančnika, ki je bil že obsojen zaradi nagovarjanja mladoletnice k prostituciji, prav tako se omenjeni finačnih nahaja v policijskih evidencah kot spolni prestopnik.

Trumpov odvetnik Alan Garten je navedbe odločno zavrnil. "Obtožbe so brezobzirne, neodgovorne, predvsem pa neresnične," je poudaril medijem in pristavil še, da gre očitno za še en poskus diskreditiranja njegove stranke.

Kot piše Independent je odvetnik domnevne Trumpove žrtve sodišču predložil dve izjavi domnevnih prič; prva naj bi bila njena prijateljica, h kateri se je po posilstvu zatekla, druga pa ženska, ki je - kot pravi sama - iskala mlade ženske za zabavo v Epsteinovem stanovanju. Trdi, da je osebno videla, da je Trump posilil 13-letnico. In to večkrat.

Med napadenimi tudi novinarka

Potem, ko so v javnost prispele izjave, v katerih Donald Trump izpoveduje svoje "spolne podvige", do katerih je prišel tudi brez privoljenja žensk, se javlja vse več ljudi, ki so pripravljeni pričati glede Trumpovih napadov na ženske.

Trump sam še vedno vse obtožbe vztrajno zavrača. Med drugim jih je označil tudi kot "pogovore iz slačilnice". Včeraj se je vendarle odzval na eno izmed konkretnih obtožb; zavrnil jo je rekoč, da te ženske nikoli ne bi mogel napasti, ker enostavno "ni dovolj atraktivna zanj".

Gre za Natasho Stoynoff, zaposleno pri časopisu People. Medijem je povedala, da je prišla na dogovorjeni intervju k Donaldu Trumpu, on pa jo je pritisnil v kot in na silo poljubil.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 13:28 17. Oktober 2016.

    13-letnica na zabavi v stanovanju spolnega prestopnika? Priča za večkratno posilstvo pa zvodnica? Zgodba objavljena tik pred volitvami? Hmmm!?

  • 10:13 17. Oktober 2016.

    Resnica ali ne,je v tem trenutku vseeno.Vprašal bi pa "posiljeno",kje je bila več kot 20 let,ali se je dogodka čudežno …

  • 19:05 16. Oktober 2016.

    aha ja dragi novinarji! Če bi bili PRAVI novinarji, takih IZMIŠLJENIH, NEPREVERJENIH zgodb ne bi objavljali! Vse je samo rekla-kazala!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.