Domnevni ugrabitelj še kar na begu

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Več sto policistov v Republiki srbski že tretji dan intenzivno išče Dragana Paravinjo, ki je osumljen, da stoji za izginotjem 17-letne Hrvatice Antonije Bilič. Nova dejstva počasi odstirajo vse več skrivnosti, a niti njega niti nje še niso našli.
Oglej si celoten članek

Po poročanju Dnevnega Avaza policija verjame, da je Dragan Paravinja še vedno živ, čeprav so včeraj našli poslovilno pismo. Kot menijo strokovnjaki, si je 43-letni Paravinja premislil in si ni vzel življenja, kot je nakazoval v pismu. Če bi stegnil roko nadse, bi ga doslej že našli.

DNK analiza je pokazala, da je bila 17-letna Antonija v njegovem tovornjaku. Policisti so v kabini odkrili sledi njenih las. Za 43-letnim Paravinjo so zdaj razpisali mednarodno tiralico. Njegova soproga pa je policistom priznala, da je možu pomagala zbežati v Republiko srbsko.

Signal telefonov razkriva povezavo

Zadnje analize baznih postaj za mobilni signal so tudi potrdile, da je bil voznik kamiona Paravinja v stiku z izginulim dekletom iz okolice Drniša, saj sta se signala njunih telefonov po njenem izginotju premikala v isti smeri.

Policija ga išče po gozdovih v okolici mesta Srbac v BiH, kamor naj bi se Paravinja pretihotapil iz Hrvaške. Sedaj je tudi bolj jasno, zakaj je iz svoje hiše vzel plavalno opremo, saj naj bi z njo preplaval Savo, ki loči obe državi.

Medtem ko so policisti s psi in napravami za termovizijo celo noč preiskovali okolico Srbca, so danes iz pripora izpustili njegovo ženo, ki naj bi mu pomagala pri pobegu, saj ga je pripeljala do državne meje. Že po prebegu na srbsko ozemlje BiH je Paravinja ponovno skupaj s svojo ženo očitno prišel v vas Donji Srdževići, kjer je imel sorodnika. A je že nekaj minut kasneje v vas prihitelo več policijskih avtomobilov, Paravinja pa se je policistom izmuznil tako, da je pobegnil v gozd. Ženo in sorodnika je policija pridržala.

"O tem dekletu ne vem nič"

Včeraj je policija v hiši njegove sorodnice našla poslovilno pismo Paravinje, v katerem napoveduje, da se bo ubil in s tem rešil sebe in družino. V pismu trdi, da z izginotjem dekleta nima nič, da pa beži, ker se boji, da ga bodo izročili Srbiji, saj da ve, kaj se je med vojno leta 1991 dogajalo na zloglasni Ovčari in v Slavoniji. Kot dodaja, sedaj nima več moči za beg in da bo vse skupaj končal, z njim pa bodo umrli tudi "vsi prizori, ki sem jih videl".

Zraven je pripisal: "O tem dekletu ne vem nič, sem pa vedel, da jo bodo povezali z menoj in da me že dolgo zasledujejo. Če jo boste našli v Bilišanih, iščite tudi črni mercedes z beograjskimi tablicami."

Paravinja za zdaj še nima statusa osumljenca, vseeno pa je na Hrvaškem za njim razpisana tiralica, saj naj bi bil on ključ do vprašanja, ali je Antonija še živa in kje se nahaja.

Že od leta 2005 ga išče policija Republike srbske zaradi suma, da je v Sarajevu posilil neko dekle, zaradi posilstva in poskusa posilstva pa ga iščejo tudi v Srbiji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.