Dopušča možnost vojne z Rusijo

Foto: Žurnal24 Podpredsedniška kandidatka republikanske stranke je bila odkrita.
Sarah Palin je v intervjuju s Charlesom Gibsonom povedala, da dopušča možnost vojne z Rusijo, če bi se ta zapletla v vnovičen spopad z Gruzijo, saj bi ZDA slednjo morale braniti.
Oglej si celoten članek

Ameriška republikanska podpredsedniška kandidatka Sarah Palin je na vprašanje, ali bi se ZDA spustile v vojno z Rusijo, če bi ta napadla Gruzijo, slednja pa bi bila članica Nata, odgovorila: "Morda. Tak je sporazum. Če si član Nata in je ena od ostalih članic napadena, je pričakovano, da ji priskočiš na pomoč." Ob tem je poudarila, da morajo velike članice varovati majhne in v tem primeru torej izkazati podporo Gruziji.

"Ni treba, da to vodi v novo vojno ali novo hladno vojno, vendar poleg gospodarskih sankcij in diplomatskih pritiskov računamo na naše zaveznike, da nam pomagajo paziti na Rusijo in Putina ter na njegovo željo, da prevzame nadzor ne le nad majhnimi demokratičnimi državami, ampak tudi nad drugimi," je dejala Palinova.

Dotaknila se je tudi iranske krize in poudarila, da je jedrsko orožje v rokah Irana nevarno in da je na Iran treba zaradi tega vršiti pritisk. Ob tem je poudarila, da bi ZDA podprle napad Izraela na Iran, če bi v Jeruzalemu ocenili, da je to potrebno. "ZDA ne bi dvakrat ugibale o izraelskih samozaščitnih ukrepih," je še dodala.

Stala mu bo ob strani. © Reuters

 
44-letna guvernerka Aljaske je odločno dejala, da je pripravljena služiti ZDA ob boku Johnu McCainu in da ni oklevala, ko jo je ta povabil v kampanjo kot podpredsedniško kandidatko. V pogovoru je med drugim povedala tudi, da je pripravljena prevzeti vodenje države, če bi se 72-letnemu republikanskemu predsedniškemu kandidatu v času mandata karkoli zgodilo.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.