Dosmrtna ječa za morilca?

Foto: Žurnal24 Slika je simbolična. (Foto: iStockphoto)
Italijanska javnost za Maročana Fahda Bouichouja, ki naj bi ubil svojo še ne dveletno hčerko in njeno mamo, pričakuje dosmrtni zapor. Maročana so pred letom izsledili v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

V Trevisu poteka sodni proces zoper 29-letnega Maročana Fahda Bouichouja, ki mu očitajo umora na posebno grozovit način. Februarja lani naj bi v Trbižu z nožem pokončal svojo 36-letno partnerko Elisabetto in njuno hčerko Arianno, nato pa zbežal proti Trstu. Tam je po telefonu poklical svojo sestro, nato pa naslednji dan prebegnil proti Sloveniji.

Kratki telefonski klic ga je izdal, italijanska policija je o beguncu obvestila slovenske kolege. Patrulje koprske policijske uprave so v sredo zvečer (umor se je zgodil v torek zvečer) že imele v rokah njegovo fotografijo, kozinskega policista s civilnim avtom pa je Maročan v četrtek dopoldne štopal.

Policist je preveril njegove podatke, poklical okrepitve in ga privedel na policijsko postajo. Maročana so kmalu izročili Italiji, ki mu je decembra začela soditi.

Zahtevajo dosmrtno ječo
Že na prvo obravnavo je prišel tudi župan mesta Castagnole Francesco Pietrobon in jasno povedal, da za Maročana pričakuje le najvišjo možno kazen, se pravi dosmrtni zapor. "Tega, kar je storil, v naši občini še nismo doživeli, in to je presunilo našo skupnost. Prisoten bom na sojenju, da bi izkazal solidarnost družini Leder," je dejal.

Na sojenju je že pričal tudi kozinski policist, ki je Maročana na naši strani meje prejel. Pred sodno dvorano so se mu sorodniki pokojnih zahvalili za prijetje okrutnega − za zdaj še domnevnega − morilca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.