Dr. Frankenstein: "Nisem kriv"

Foto: Žurnal24 Turški kirurg Jusuf Ercin Sonmez zavrnil obtožbe, da naj bi opravljal presaditve
Dick Marty je zanikal, da bi v poročilu zapisal, da je kosovski premier Hasim Thaci neposredno vpleten. Turški kirurg Jusuf Ercin Sonmez zavrnil obtožbe, da naj bi opravljal presaditve organov.
Oglej si celoten članek

"Če pozorno berete moje poročilo, nikjer ne trdim, da je bil gospod Thaci neposredno vpleten v trgovino s človeškimi organi, pač pa pravim, da so bile osebe iz njegovega zelo tesnega kroga s tem povezane in da si je težko predstavljati, da Thaci za to ne bi nikdar slišal," je dejal poročevalec Sveta Evrope za Kosovo Dick Marty. Dodal je, da si je težko predstavljati, da bi gospod Thaci osebno sodeloval pri odvzemu organov.

"Ponavljam, čeprav se vsi osredotočajo na odvzem človeških organov, da je resnica, da je več sto ljudi izginilo brez sledu in da indici, ki jih je potrdila misija EU na Kosovu (Eulex), kažejo, da so izginili v smeri proti Albaniji. Med njimi niso samo Srbi, pač pa tudi kosovski Albanci," je še dejal Marty in se vnovič zavzel za preiskavo glede nezakonite trgovine s človeškimi organi.

Dr. Frankenstein: "Nisem kriv"
Turški kirurg Jusuf Ercin Sonmez, ki naj bi imel ključno vlogo pri nezakoniti trgovini s človeškimi organi na Kosovu, pa je dejal, da ni vedel ničesar o načinu, na katerega so donatorjem odvzeli organe. Zavrnil je tudi obtožbe, da naj bi v kliniki Medikus izvajal presaditve ledvic, za katere naj bi prejemniki organov plačali do sto tisoč evrov.

Priznal je, da je konec leta 2007 deset mesecev kot svetovalec in kirurg delal v zasebni kliniki Medikus pri Prištini, v tem času pa naj bi po njegovih besedah izvedli samo eno presaditev organov, sam pa naj ne bi vedel nič o nezakoniti trgovini z organi.

Sonmez, ki so ga turški mediji že označili za dr. Frankensteina, je še dejal, da se nikoli ni srečal s pripadniki nekdanje Osvobodilne vojske Kosova, ki naj bi bili vpleteni v nezakonito trgovino s človeškimi organi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.