Drama v ameriškem vojaškem oporišču

Foto: Epa
Foto: Epa
Incident v vojaškem oporišču v britanskem Suffolku, ki ga uporablja ameriško letalstvo.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo britanski mediji, je prišlo do "varnostnega incidenta", zaradi katerega so oporišče začasno zaprli.

Mimo nadzorne točke se je pred tem skušal zapeljati moški. Prišlo je do streljanja, v katerem pa ni bilo huje poškodovanih. Moškega so policisti nato aretirali; utrpel je nekaj ureznin, zdaj je v priporu v Suffolku.

Na prizorišču je še vedno lokalna policija, ki vsem svetuje, da se izogibajo oporišča. Več podrobnosti za zdaj ni znanih.

Oporišče Mildenhall varujejo britanska vojaška policija in ameriški oboroženi varnostniki. Uporabljajo ga v transportne namene. Ameriško letalstvo je sicer septembra sporočilo, da bodo predvidoma leta 2024 premestili omenjeno oporišče in vse operacije v Nemčijo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.