Dreamliner test prestal brez težav

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Ameriška letalska družba Boeing je v soboto izvedla testni polet z boeingom 787 dreamliner, da bi preizkusila delovanje akumulatorjev, potem ko so morali zaradi težav s slednjimi v minulih tednih prizemljiti vsa letala tega tipa. Polet je minil brez težav, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Na letalu, ki je poletelo iz Seattla, je bila ekipa 13 pilotov in osebja, ki se ukvarja s testiranji. Med poletom, ki je trajal dobri dve uri, so s pomočjo posebnih naprav opazovali delovanje glavnega in pomožnih akumulatorjev v normalnih razmerah.

Podatki, ki so jih tako zbrali, bodo del preiskave o incidentih, zaradi katerih so morali prizemljiti dreamlinerje, zato pristojni niso želeli razkriti podrobnosti o tem, kaj so ugotovili.

V prihodnjih dneh bodo izvedli še več testnih poletov, s katerimi bodo Boeingovi inženirji zbirali potrebne informacije. Ti poleti bodo potekali izključno v zračnih prostorih nad neposeljenimi območji, je sporočila ameriška zvezna uprava za letalstvo (FAA).

V začetku meseca je na letališču v Bostonu zaradi težav z akumulatorjem izbruhnil požar na dreamlinerju japonske letalske družbe Japan Airlines. Podobne težave je imel tudi dreamliner japonske družbe All Nippon Airways, zato so prizemljili vseh 50 dreamlinerjev po svetu.

Boeing je zaradi teh težav v petek obvestil kupce, da bo pri dobavi naročenih dreamlinerjev prišlo do zamud.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.