Drevo, na katerem raste 40 vrst sadja

Foto: treeof40fruit.com
Foto: treeof40fruit.com
Nenavadno drevo, na katerem lahko oberete več vrst koščičastega sadja.
Oglej si celoten članek

Drevo 40 sadežev je ustvaril umetnik in profesor na Univerzi Syracuse v ZDA Sam Van Aken. Uporabil je tehniko cepljenja z 40 različnimi vrstami koščičastega sadja, tako da lahko v eni sami krošnji obirate marelice, slive, češnje, breskve, nektarine in druge plodove.

Večino leta je videti precej običajno drevo, do spomladi, ko zacveti v barvah od bele, do roza in vijolične, in pozno poleti, ko obrodi več vrst sadja.

Tehnika cepljenja dreves sicer ni nič novega. V praksi se uporablja že več kot 2.500 let, posebnost tega drevesa je le, da ga je umetnik cepil večkrat.

Da ga je vzgojil v drevo s 40 sadeži, je potreboval pet let. Do sedaj je vzgojil 16 "hibridnih" dreves.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.