Droga "krokodil" že v Nemčiji?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Nevarna droga "krokodil" naj bi se iz Rusije že preselila v Nemčijo. Med zasvojenci je droga priljubljena predvsem zaradi nizke cene. Za en odmerek morajo v Rusiji odšteti 5 evrov, kar je v primerjavi s 50 evri za heroin zelo malo.
Oglej si celoten članek

Zaposleni nekaterih nemških klubov, kjer do drog ni težko priti, poročajo, da so opazili zasvojence z "grozljivim stanjem kože in številnimi poškodbami". Policija v Frankfurtu in Bochumu še ne more potrditi, ali gre za tako imenovano drogo krokodil, a strokovnjaki pravijo, da sam opis poškodb kaže, da gre za omenjeno drogo, poroča Die Welt.

Droga je ime krokodil dobila po reakcijah na koži, ki jih dobijo odvisniki na mestih vbodov na koži in ki se potem širijo po telesu. Zaradi strupenih sestavin kožo prekrijejo nekakšne luske, pojavijo se gnojne rane, lahko tudi turi. V zadnji fazi meso začne razpadati, od človeka pa ostanejo le še kosti in sivo meso. V nekaterih primerih so tako nujne tudi amputacije organov, sami zasvojenci pa umrejo dve do tri leta od začetka jemanja drog.

V Rusiji do sestavin za drogo ni težko priti, saj ključno sestavino kodein uživalci droge lahko v lekarnah kupijo brez recepta. Ker to v Nemčiji ni mogoče, strokovnjaki menijo, da so že narejeno drogo prek Varšave, Berlina in Hanoverja iz Rusije pretihotapili v Nemčijo in jo prodajajo kot heroin. Čeprav so učinki po jemanju krokodila podobni tistim od heroina, pa uživalci prve spremembe na koži opazijo šele po dveh do treh tednih po začetku jemanja droge.   

Kot smo že poročali, gre za doma narejeno mamilo, znano pod imenom krokodil. Zasvojenci z mešanjem in kemičnimi reakcijami izdelujejo dezomorfin, ki služi kot nadomestilo za heroin, saj si tega ne morejo privoščiti. Cena odmerka krokodila stane 5 evrov, heroina pa 50 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:17 15. Oktober 2011.

    To je ta pravo. Vse častim prvi šus, mislim pa , da vas bodo tudi drugi! Vse sam , da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.