Droni postajajo učinkovito orožje upornikov

Foto: Epa
Foto: Epa
V Savdski Arabiji napadli naftne vrtine.
Oglej si celoten članek

V Savdski Arabiji sta bili danes tarči napada z brezpilotnimi letali dve pomembni nahajališči nafte državnega podjetja Aramco na vzhodu države, pri tem pa tudi največja rafinerija nafte na svetu Abkaik. V obeh napadih se je vnel požar, ki pa je pod nadzorom, je sporočilo notranje ministrstvo. Na posnetkih je videti ogenj in gost dim.

Ob Abkaiku je bilo tarča napada tudi nahajališče nafte Hurais, poročajo tuje tiskovne agencije. Oblasti so sprožile preiskavo.

Odgovornost za napade ni prevzel še nihče, do njih pa prihaja v času regionalnih napetosti z Iranom, poroča STA.

Savdski mediji zaenkrat ne poročajo, kdo naj bi bil odgovoren za napade. Za napade z brezpilotnimi letali v zadnjih mesecih so oblasti krivile z Iranom povezane hutijske upornike v Jemnu. Ti so sicer prevzeli odgovornost za napad avgusta na nahajališče zemeljskega plina Šajbah blizu meje z Združenimi arabskimi emirati.

V zadnjih mesecih so hutijski uporniki iz sosednjega Jemna izvedli več napadov z raketami in brezpilotnimi letali na savdska letalska oporišča in druge tarče. Napade so utemeljevali kot maščevanje za letalsko obstreljevanje njihovih območij v Jemnu s strani koalicije pod vodstvom Savdske Arabije.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.