Družina ob napačnem času na napačnem kraju?

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iz poročila balističnih strokovnjakov naj bi izhajalo, da je bil glavna tarča pokola v francoskih Alpah kolesar in ne britanska družina.
Oglej si celoten članek

V začetku septembra se je v francoskih Alpah zgodil masaker, v katerem so umrle štiri osebe. Preiskovalci so bili dotlej mnenja, da je bila glavna tarča morilca britanska družina, najnovejša poročila pa citirajo mnenja forenzikov, da temu ni tako.

Britanec Saad al Hilli je stal ob avtomobilu, ko so ga ubili. V vozilu pa sta umrli njegova 47-letna žena in 74-letna tašča. Britančeva starejša hčer je bila v napadu huje ranjena, mlajša hčerka ni utrpela poškodb, saj se je skrila pod materino truplo.

V pokolu je umrl tudi Francoz Sylvain Mollier, delavec v podjetju, ki jedrskim tovarnam dobavlja opremo. Policija je bila najprej mnenja, da je bil kolesar ob napačnem času na napačnem kraju, a poročilo forenzikov naj bi temu nasprotovalo. Mollier naj bi bil namreč prvi, na katerega so streljali. Vanj je storilec izstrelili najmanj pet nabojev. Nato naj bi strelec streljal še na al Hillija.

Tožilec je sicer izjavil, da preiskovalci še vedno ne vedo, v kakšnem vrstnem redu je morilec streljal na žrtve in poročanja označil za laži. Je pa potrdil, da bil oče ustreljen na prostem.

Morilec je na al Hilija najprej streljal zunaj avtomobila. Oče je nato pohitel nazaj k vozilu in zapeljal vzvratno, a je avto obtičal v blatu. Morilec je nato dokončal svoje delo in ustrelil očeta, nato pa še ostale tri člane družine v avtomobilu, na koncu pa se znova obrnil h kolesarju in dokončno pokončal še njega, verjamejo preiskovalci. Ugotovitve kažejo, da naj bi morilec ravnal precej neorganizirano in hodil od ene žrtve do druge in potem znova nazaj. To spodbija teorijo, da za napadom stoji profesionalni morilec. "Profesionalni morilci se ne obnašajo na takšen način,“ je izjavil eden od policistov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.