Duhovnika in prostitutko zalotili na pokopališču

Foto: Bostonska nadškofija
Foto: Bostonska nadškofija
Ne, nista se prišla poklonit komu od tam pokopanih. Duhovnik je s pokopališča odšel v lisicah. Policijskih.
Oglej si celoten članek

Arthur Coyle je pomemben duhovnik v bostonski nadškofiji, vendar pa je trenutno na prostovoljnem dopustu, poroča CBS News.

Vzrok je zanj precej nerodna situacija – na pokopališču v Massachusettsu so ga policisti zalotili med spolnim odnosom s prostitutko. Vklenjenega so odpeljali v pripor, od koder so ga po plačilu varščine izpustili. Obtožili naj bi ga zaradi kršenja javnega reda in miru ter spolnih odnosov s prostitutko, ki so v Massachusettsu prepovedani.

Policisti naj bi bili precej presenečeni, ker so na pokopališču zalotili duhovnika, običajno gre za najstnike, ki si tam poiščejo kotiček za "zbliževanje".

Prepovedali javno službo

V bostonski nadškofiji so 62-letniku začasno prepovedali opravljati vsakršna javna dela, dokler se primer ne razreši.

Bostonska nadškofija se je tako vpletla v še en seksualni škandal – veliko hujši je izbruhnil leta 2002. Afera zaradi pedofilije se je po vseh ZDA razširila ravno iz Bostona, ocenjuje se, da je bilo okoli 540 otrok žrtev pedofilskih duhovnikov. Bostonska nadškofija je morala prodajati svoje premoženje, da je žrtvam izplačala za sto milijonov dolarjev odškodnin. Aretiranih pa je bilo le nekaj duhovnikov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:18 18. Avgust 2013.

    Pa kaj sedaj spet ni v redu. Kupil je prostitutko in stvar urejena. Tako bi morali vsi črnuhi, ne pa …

  • 09:15 18. Avgust 2013.

    verjetno je mrlič bil še topel

  • 12:37 16. Avgust 2013.

    RKC pastirji ne smejo imeti žensk zaradi dedovanja premoženja in ne zato ker so sterilizirani...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.