Duhovniki bodo živeli s partnerji

Foto: Žurnal24 Duhovniki in duhovnice nemške evangeličanske cerkve so imeli do danes pravico le
Homoseksualnim duhovnikom in duhovnicam bavarske protestantske cerkve je po novem dovoljeno, da v župnijskih domovih živijo skupaj s partnerji ali partnericami.
Oglej si celoten članek

Edina zahteva, ki jo morajo izpolniti posamezniki, je, da s svojimi istospolnimi partnerji živijo v registriranizvezi. Nekdanja nemška socialdemokratska stranka je namreč pred leti sprejela zakon, ki homoseksualnim parom omogoča registracijo "civilnega partnerstva".  

Na Bavarskem šest homoseksualnih duhovnikov
Predstavniki cerkve poudarjajo, da tovrstno partnerstvo ne pomeni enačenja s "klasično" zakonsko zvezo, vendar pa pari uživajo določene pravice, poleg tega pa morajo izpolnjevati tudi določene obveznosti, ki veljajo za heteroseksualne pare. V registriranem partnerstvu so morali protestantski duhovniki za skupno bivanje s partnerji v župniščih dobiti dovoljenje od nadrejenih.

Duhovniki in duhovnice nemške evangeličanske cerkve so imeli potemtakem do danes pravico legalizirati svojo zvezo, zdaj pa jim je bavarska podružnica omogočila tudi skupno življenje v župnijskih domovih.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je trenutno na Bavarskem šest homoseksualnih protestantskih duhovnikov in duhovnic, ki so svoje partnerstvo že registrirali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.