Dvainsedemdeset ur za predajo

Foto: Žurnal24
Iraški premier Nuri Al Maliki je šiitskim borcem iz Basre dal dvainsedemdeset ur časa, da predajo svoje orožje. Medtem pa je življenje izgubilo že več kot petdeset ljudi.
Oglej si celoten članek
"Tistih, ki bodo v 72 urah predali svoje orožje, ne bomo preganjali. Če ne bodo položili orožja, bomo proti njim ukrepali v skladu z zakonom," je dejal Nuri Al Maliki. Al Maliki je medtem že pripotoval v Basro, da bi nadzoroval dogajanje v mestu, ki so ga zajeli nemiri.
 
Njegov poziv je odgovor na spopade med iraškimi varnostnimi silami in privrženci Moktade Al Sadra. V spopadih v Basri je umrlo najmanj 40 ljudi, več kot 200 je ranjenih.

Nemiri so se razširili tudi v druga mesta na jugu države, kjer ima al Sadr velik vpliv. V bagdadski četrti Sadr City je v spopadih med ameriško-iraškimi silami in privrženci al Sadra umrlo najmanj 14 ljudi, več kot 140 je ranjenih.

Ameriška vojska je izvedla letalski napad na iraško mesto Tikrit, rojstni kraj nekdanjega iraškega diktatorja Sadama Huseina. Lokalne oblasti poročajo o osmih žrtvah, medtem ko so ameriške oblasti potrdile operacijo, v kateri je življenje izgubilo "več civilistov".
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.